Over ons

Een korte samenvatting

WIE ZIJN WE

Al tientallen jaren hebben Eric en zijn vrouw Dien, zich toegewijd aan de houten tonnen. Enkele jaren geleden voegde schoonzoon Jannick zich bij het bedrijf, waarmee niet alleen het familiebedrijf werd uitgebreid, maar tevens nieuwe perspectieven en energie werden ingebracht om de toekomst te verzekeren. Kort daarna trokken Jannick en zijn gezin terug naar zijn ouderlijk huis met bijhorende opslagplaats, waar al de bestellingen worden klaargemaakt.

img
img

HOE HET BEGON

Het begon allemaal toen we getuige waren van arbeiders, van een ondertussen verdwenen fruitverwerkend bedrijf in de buurt, die hun tonnen weggooiden en verbrandden.
“Het ging om beukenhouten exemplaren van 50 tot 100 liter, waarin allerlei klein fruit in zat voor transport. Dat bracht ons op het idee om er regentonnen en bloembakken van te maken.”

img
img

TWEEDE JEUGD

Na een korte periode met de beukenhouten vaatjes te werken, zijn we dan op zoek gegaan naar de échte eiken vaten. Sindsdien zoeken wij gebruikte wijntonnen uit diverse landen in Zuid-Europa. Deze zijn enkele jaren oud en worden niet meer gebruikt omdat de tannines in het eikenhout zijn uitgeput en dus niet meer garant kunnen staan voor goede wijn. Wij bezorgen de tonnen dus een tweede leven door ze te upcyclen.

img
img
img

WAT WE DOEN

Samen bewerken we de tonnen en maken er allerlei van, dit begint bij regentonnen, bloemen- en plantenbakken, en dit gaat tot statafels, dierenhokken, waterpartijen, enz... Wat we ook aanbieden zijn gepersonaliseerde tonnen, van eenvoudige logo's op tonnen tot compleet gekleurde tonnen met of zonder logo. Dit voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

img
img
img
img
img
img

ALLEEN MAAR TONNEN?

Door de loop der jaren is het niet enkel bij tonnen gebleven, zoals u op onze webshop kan ontdekken. Nieuwe kuipen, decoratieve spullen, tuinbeelden in allerlei materialen, oude (en nieuwe!) pupitres, meerpalen en noem maar op. Daarnaast hebben we steeds een aantrekkelijke selectie handgemaakte krukken, bankjes en stoeltjes in ons assortiment, handgemaakt in Indonesië.

img
img
img
img

TONNEN HUREN?

Vind u onze tonnen en andere spullen ook zo leuk? Maar u wil ze niet aankopen? Geen nood! Wij verhuren ook onze tonnen en andere materialen. Of het nu gaat om een klein privé-feestje, een groot trouwfeest of een oktoberfest. Wij helpen iedereen graag verder! Kijk even op www.huureenton.com voor meer info en afbeeldingen. Op deze website kan u zelf zien wat we verhuren. Dat gaat van tonnen met bijpassende krukjes, tot oude bakfietsen en houten karren, verscheidene toogjes, houten bakjes, decoratiematerialen, etc... . Staat er iets niet op wat u wel leuk vindt? Neem zeker contact met ons op! 

img
img
img
img
img
img
img