Over ons

Over ons afbeelding

Houten Tonnen

Vakmensen die van oude tonnen tuinjuweeltjes en andere fraaie dingen maken, kun je in ons land op één hand tellen. “Ik maakte van een hobby mijn beroep”

Hoe het begon

Het begon allemaal toen wij arbeiders van een niet meer bestaand fruitbedrijf in de buurt tonnen zag weggooien en opstoken. “Het ging om exemplaren van 50 tot 100 liter, waar fruit in had gezeten. Dat bracht me op het idee om er regentonnen en bloembakken van te maken.”

Over ons afbeelding
Over ons afbeelding

Tweede jeugd

Eric en Dien kopen gebruikte houten tonnen uit diverse landen van Europa. “Ze zijn 4 tot 5 jaar oud en worden niet meer gebruikt omdat het looizuur dat in het eikenhout zit, uitgewerkt is en dus niet meer garant kan staan voor goede wijn. Wij bezorgen de tonnen echter een tweede jeugd.”

Wat we doen

Eric vormt tonnen om tot gebruiksvoorwerpen voor huis en tuin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat : van een ton die als cafétafel dienst doet tot een ton met een terrasverwarmer, een minivijver, een honden- of kattenhok, enzovoort. “ik zaag, schaaf en timmer, mijn vrouw schildert en doet de afwerking"

Over ons afbeelding

© 2023 Houten Tonnen. Alle rechten voorbehouden. - Website gerealiseerd door Jan Janssens & Kevin Jackson